Categorieën
Non-Profit

Start Facebookactie Zeewolde helpt Oekraïne

Maandag 28 februari 2022

Hieronder een oproep van Eddy Knoop, gedaan op Facebook in de groep Je bent Zeewoldenaar als

Beste Zeewoldenaren,

Het zal niemand ontgaan zijn, de verschrikkelijke oorlog die Rusland is begonnen tegen Oekraïne. Voor ons persoonlijk betekent dit direct persoonlijke betrokkenheid omdat wij vele vrienden in Oekraïne hebben.

We proberen er alles aan te doen om contact te krijgen met onze vrienden en ze zoveel als mogelijk te helpen. Eén van deze vrienden is een gezin met 5 kinderen, die wij al 17 jaar persoonlijk kennen. We hebben mooie tijden met ze beleefd, en dit gezin is één van de vele gezinnen die in nood is Gelukkig konden we realiseren dat dit gezin kon vluchten. Inmiddels zijn ze in Polen, en onderweg naar Nederland, waar we inmiddels tijdelijke woonruimte hebben kunnen realiseren.

Dit bericht is een oproep aan Zeewoldenaren om bij te staan, en dit gezin, en hopelijk nog veel meer gezinnen in de nabije toekomst te helpen. Dit gezin komt binnen nu en 2 dagen aan in Nederland, en heeft alles achter moeten laten. Ze hebben zelfs nauwelijks kleding mee kunnen nemen. Dit gezin had een goede baan in Oekraïne, en heeft alles achter zich gelaten.

Het gezin bestaat uit vader, moeder en 5 kinderen in de leeftijd van 11 jaar, 9 jaar, 3,5 jaar en een tweeling van 1,5 jaar. We zijn op zoek voor dit gezin naar kleding, maar ook zullen ze de eerste levensbehoeften nodig hebben.

WIE HELPT???

Het mailadres voor contact is : zeewoldehelptukraine@gmail.com

Link naar het facebook bericht.