De raamfoto en zijn verhaal!

Een foto-expositie en het verhaal van inwoners en bedrijven uit Zeewolde in de huidige coronasituatie door Josette Alkema.

Week 16-2020

19 april 2020 – Robert, Karijn & Dean

“Ook wij hadden vorig jaar nooit kunnen bedenken dat het leven zo anders zou zijn dit voorjaar. Wij als jong druk ondernemend gezin moesten even goed schakelen. Van drukke werkdagen en veel ontmoetingen en gesprekken met klanten, naar FaceTime meetings en digitale borrels. Gelukkig mogen en kunnen wij ons werk nog uitoefenen en dat hebben we ook te danken aan iedereen die zich goed aan de regels houd. We merken wel dat mensen met nieuwe opdrachten wat terughoudender zijn en het liever wat uitstellen, omdat alles nog zo onzeker is. We blijven positief en samen (met onze trouwe klanten) slaan we ons er doorheen. Robert doet overdag het werk en ik ben samen met Dean. Ik werk tussen de middag als Dean slaapt en s’avonds, even wennen dat andere ritme maar het raakt gewend een beetje. Overdag bedenken we een hoop nieuwe activiteiten om te doen. We hebben al heel wat baksels gemaakt samen en we gaan op speurtocht naar de vogel of eekhoorn (knuffel) die zich verstopt heeft binnen. We zijn heel blij dat we ruimte om ons huis hebben om buiten te zijn. We hebben een vijver met heel veel kikkerdril dus die houden we ook goed in de gaten. Schilderen, boekjes lezen en kleien, maar soms is het ook lastig zo dicht op elkaar altijd. Geen vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Onze tip is ook blijf ondanks alles positief en zie de lichtpuntjes in alles. Probeer er elke dag wat van te maken en lukt het een keer niet is dat ook niet erg! We zijn allemaal mensen! Wees lief voor jezelf ❤”

18 april 2020 – Tamara, Erik & Daan

“Het kan ieder moment gebeuren. Op dit moment ben ik bijna 39 weken zwanger. Tijdens mijn zwangerschapsverlof zit ik verplicht thuis met Daan (bijna 3 jaar oud). Niet nog even naar de pedicure of lunchen met vriendinnen, en geen opvang voor Daan.

Even denk ik: hoe komen we deze weken door, binnen met een dikke buik en een energieke peuter.

En dan begint het zonnetje te schijnen en genieten we er heerlijk van in de tuin. Wat een cadeautje! Ineens voelt het een stuk minder erg om verplicht rust te nemen en thuis te blijven. We doen alles op ons tempo en zien wat de dag ons brengt. Daarbij ook mijn tip: Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf.”

17 april 2020 – Martijn van Mitra Zeewolde

“Het was best even spannend wat Rutte in de persconferentie bekend zou maken; mogen we open blijven? Gelukkig dat mocht, met de nodige maatregelen. Wat een opluchting.

Voor klanten die niet de deur uit kunnen of willen, bezorgen we aan huis. Veel klanten weten ons gewoon te vinden en daar zijn we blij om…  Maar of je nou wilt of niet dit raakt iedereen. Niemand uitgezonderd!  Lokaal shoppen is van belang… juist nu! Daar ontstaan ook de mooie initiatieven. We hebben een mooi dorp en ik ben daar trots op.

Het thuis gezellig maken én natuurlijk iets lekker erbij zo houden we het een beetje luchtig allemaal! Blijf gezond, dat is het voornaamste!”

16 april 2020 – Simone en Guido

“Lastig om zo’n verhaal te beginnen en je leven op dit moment op papier te zetten. Want wat is de wereld ineens veranderd!

Sowieso stond ons leven al aardig op zijn kop, we zijn in verwachting van ons eerste kindje. Maar op zo’n manier je laatste trimester ingaan en beleven hadden we nooit bedacht.

Toch is elke dag een feestje. Soms is het lastig om die feestmomenten te vinden, maar ze zijn er. Elke dag weer. Zolang we allemaal maar gezond blijven & elkaar hebben (al is het op een gepaste afstand)!”

15 april 2020 – Carmen en Joke

“Wij zijn Joke en Carmen, twee van de ongeveer 20 enthousiaste vrijwilligers van de Book-Inn. Onze winkel staat al ruim 17 jaar in het centrum van Zeewolde en heel veel klanten hebben hun weg naar de Book-Inn gelukkig al gevonden. 

Onze gezellige koffietafel blijft deze dagen tijdens de Corona crisis even leeg. Rond deze tafel vinden vaak de mooiste gesprekken plaats en is er ruimte en tijd om je verhaal te doen of even gezellig te kletsen. Zo jammer dat we nu afstand moeten houden! Na de crisis halen we het dubbel en dwars weer in en gaan we bedenken hoe we jullie weer kunnen trakteren op een heerlijk bakkie! Tot die tijd kan een ieder terecht voor een bemoedigende kaart, met of zonder christelijke tekst. Er is echt voor iedereen wel wat moois te vinden in de winkel, je hoeft er niet speciaal christelijk voor te zijn! 

We hebben een mooie kaart gemaakt die elke klant gratis krijgt bijzijn of haar bezoek. Op de kaart staat ‘Ik Zie jou’, een dubbele betekenis. We zijn blij dat de klant er is en dat we elkaar mogen ontmoeten en ten tweede onze missie: God ziet jou! Je hoeft het niet alleen te doen! Juist nu willen we mensen meegeven dat ze niet bang hoeven te zijn. God is er bij, Hij helpt je en ondersteunt je.

Tijdens deze bijzondere periode bieden we zelfs aan om bestellingen persoonlijk thuis te brengen in Zeewolde. Zo hoeft u de deur niet uit en steunt u toch onze winkel. 

Betalen kan eenvoudig met een tikkie! 

Graag nodigen we u uit om in onze winkel maar ook zeker in het winkelcentrum uw boodschappen te blijven doen. Samen houden we het gezellig! “

14 april 2020 – Marjan en haar gezin

“….en zo zit je ineens thuis met 2 kleuter en 2 pubers.

Kleuters die denken dat ze de hele dag tv kunnen kijken en pubers die denken dat ze vakantie hebben en hoeven ze ineens geen examen te doen.

Kan je ineens geen afscheid nemen van mensen die eenzaam deze wereld verlaten.

Zit je werkeloos thuis, maar ineens ben je juf.

Wat hebben we moeten wennen aan deze vreemde situatie, maar wat is het fijn om samen te zijn met je gezin en ieder zijn eigen talenten en ontwikkelingen te mogen meemaken. En wat kunnen we van elkaar leren.

Heb elkaar een beetje meer lief en geniet van elkaar!”