Categorieën
Non-Profit

Update 1 maart 2022

DE HOOGSTE NOOD !!!!!OP DIT MOMENT ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN DUO BABY BUGGY (VOOR EEN TWEELING) OF 2 LOSSE BUGGIES, EN 2 KINDERSTOELEN.

De reacties zijn overweldigend, en we zijn nauwelijks in staat om iedereen op dit moment persoonlijk te beantwoorden. Dit zal zeker nog gebeuren, maar dit kan even duren.

Er wordt ook door telkens meer organisaties aandacht gegeven aan deze actie, die waarschijnlijk zal uitmonden tot een nog veel grotere actie dan we hadden verwacht. Waarschijnlijk zullen er teveel spullen binnen gaan komen, maar alles wat achteraf teveel blijkt te zijn, zullen we her-distribueren om daarmee andere Oekraïense gezinnen te helpen die onderweg zijn naar Nederland, of indien haalbaar in Oekraïne zelf.

We zijn tevens druk bezig een donatiecampagne voor te bereiden.
Hierover later meer.

Categorieën
Non-Profit

Update 28 februari 2022

Update maandag 28 februari 2022

Iedereen die reeds heeft gereageerd krijgt sowieso een reactie. We krijgen een overvloed van reacties binnen en beantwoorden deze één voor één. We zullen in de loop van vandaag en de komende dagen voorzien van meer informatie, ook over kledingmaten.

Een belangrijk ding voor de veiligheid van transport is 2 autostoeltjes voor de beide baby’s van 1,5 jaar.

De kinderen zijn allen jongens in de volgende leeftijden:

  • 11 jaar
  • 9 jaar
  • 3,5 jaar
  • Tweeling van 1,5 jaar

We zijn tevens volop bezig kledingmaten te inventariseren, maar we kunnen al laten weten dat dit gezin zeer dankbaar is voor alle hulp.
Mocht de hulp teveel zijn, dan zullen we er ook voor zorgdragen dat we met de hulp meerdere Oekraïense gezinnen kunnen helpen.

Categorieën
Non-Profit

Start Facebookactie Zeewolde helpt Oekraïne

Maandag 28 februari 2022

Hieronder een oproep van Eddy Knoop, gedaan op Facebook in de groep Je bent Zeewoldenaar als

Beste Zeewoldenaren,

Het zal niemand ontgaan zijn, de verschrikkelijke oorlog die Rusland is begonnen tegen Oekraïne. Voor ons persoonlijk betekent dit direct persoonlijke betrokkenheid omdat wij vele vrienden in Oekraïne hebben.

We proberen er alles aan te doen om contact te krijgen met onze vrienden en ze zoveel als mogelijk te helpen. Eén van deze vrienden is een gezin met 5 kinderen, die wij al 17 jaar persoonlijk kennen. We hebben mooie tijden met ze beleefd, en dit gezin is één van de vele gezinnen die in nood is Gelukkig konden we realiseren dat dit gezin kon vluchten. Inmiddels zijn ze in Polen, en onderweg naar Nederland, waar we inmiddels tijdelijke woonruimte hebben kunnen realiseren.

Dit bericht is een oproep aan Zeewoldenaren om bij te staan, en dit gezin, en hopelijk nog veel meer gezinnen in de nabije toekomst te helpen. Dit gezin komt binnen nu en 2 dagen aan in Nederland, en heeft alles achter moeten laten. Ze hebben zelfs nauwelijks kleding mee kunnen nemen. Dit gezin had een goede baan in Oekraïne, en heeft alles achter zich gelaten.

Het gezin bestaat uit vader, moeder en 5 kinderen in de leeftijd van 11 jaar, 9 jaar, 3,5 jaar en een tweeling van 1,5 jaar. We zijn op zoek voor dit gezin naar kleding, maar ook zullen ze de eerste levensbehoeften nodig hebben.

WIE HELPT???

Het mailadres voor contact is : zeewoldehelptukraine@gmail.com

Link naar het facebook bericht.

Categorieën
Non-Profit

De boodschappen zijn gedaan!

Actie Zeewoldehelpt de Voedselbank, de laatste boodschappen zijn gedaan!

Wij allen hebben met elkaar gezorgd dat er 8 weken lang 40 voedselpakketten met boodschappen konden worden aangevuld.
Om huishoudens, die het normaal al niet makkelijk hebben, in deze periode wat extra’s te geven.

Al deze boodschappen gedaan bij lokale ondernemers. Vrijwilligers van de Voedselbank Zeewolde die dit alles samen hebben gevoegd bij de reguliere pakketten.
Dit alles door deze huishoudens met heel veel dank ontvangen!

Wat mij persoonlijk wel wat heeft gedaan, is het vertrouwen dat ik van jullie heb gekregen om deze actie überhaupt tot een succes te brengen.
Ontzettend bedankt dat ik dit voor jullie/ons heb mogen doen.

Ook ontzettend mooi te zien dat ondertussen meer acties op touw zijn gezet. Alle hulp aan de voedselbank blijft zeker welkom.

Deze actie is nu afgerond. Daar waar Zeewoldehelpt kan, zal het doorgaan jullie te bereiken met de vraag hulp te bieden aan andere Zeewoldenaren, aan wie of in welke vorm dan ook.

Laten we blijven omkijken naar elkaar!

Zeewoldehelpt,
Jos Oostendorp

Categorieën
Non-Profit

De boodschappen van vrijdag 29 mei

De boodschappen voor het voedselpakket van vrijdag 29 mei zijn gedaan!
In totaal weer 40 pakketten aangevuld dankzij een product gekocht bij een lokale ondernemer.

Bij Troost Catering is rundergehakt gekocht. Vlees voor in
vele gerechten, mede mogelijk gemaakt door jullie!

Namens de klanten van de Voedselbank Zeewolde, heel erg bedankt voor jullie donatie.

Categorieën
Non-Profit

Benefood show voor de Voedselbank Zeewolde

Een keer niet standaard doneren, maar even wat anders?

Drie enthousiaste Zeewoldenaren zijn een project gestart om geld op te halen voor Stichting De Kostmand, Voedselbank Zeewolde.
Zij willen een win-win situatie creëren door u een leuke avond te bezorgen met kans op te gekke prijzen. Maar daarmee vooral geld op te halen. Zaterdag 30 mei zal er om 20.30 uur een “out of the box” pubquiz worden georganiseerd: De Benefood Show.

Niemand minder dan Niels Schagen en Simon Otten, bekend van de 1,5 meter Bingo, zullen deze avond presenteren. Deze quiz wordt uitgezonden via Facebook, YouTube kanaal en de website van Lokale Omroep Zeewolde.

De Quiz
De quiz zal als Kahoot gespeeld worden. Dus er is een scherm nodig om de uitzending te bekijken en een scherm om de antwoorden op in te voeren. De quiz zal bestaan uit vier verschillende rondes met elk een eigen thema. Je kan alleen mee doen of als duo. Er kunnen maximaal 200 inschrijvingen plaats vinden!

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar DeBenefoodShow@outlook.com. Als individu of als team. Per persoon zal inschrijfgeld berekend worden. Er wordt immers geld ingezameld voor een goed doel. Na aanmelding zal de organisatie een bevestiging sturen, hierin staat informatie over betalen en deelname. Op 30 mei om 20.15 uur zal de GamePin van Kahoot worden doorgestuurd zodat je om 20.30 vol mee kan doen met de quiz.

Kosten
Bijdrage per inschrijving € 5,00 (Duo’s betalen dan € 2,50 per persoon) Aanmelden kan tot zaterdag 30 mei 13:00 uur.
Deze bijdrage gaat voor de volle 100% naar de voedselbank!

Categorieën
Non-Profit

De boodschappen van vrijdag 22 mei

De boodschappen voor het voedselpakket van vrijdag 22 mei zijn gedaan! In totaal zijn weer 40 pakketten aangevuld dankzij een product gekocht bij een lokale ondernemer.

Bij de Leeuw Snacks zijn kroketten gekocht. 240 stuks voor de 40 pakketten. Een lekkere snack, mede mogelijk gemaakt door jullie!

Namens de klanten van de Voedselbank Zeewolde,
heel erg bedankt voor jullie donatie.

Categorieën
Non-Profit

De boodschappen van vrijdag 15 mei

De boodschappen voor het voedselpakket van vrijdag 15 mei zijn gedaan! In totaal zijn weer 40 pakketten aangevuld dankzij producten gekocht bij lokale ondernemers.

Bij de winkeltjes is pannenkoekenmix van Molen Hulshorst gekocht.
Melk is al een product die bij het voedselpakket zit dus dat was niet nodig. Eieren niet dus die zijn bij de Koopman gekocht. 10 in een doosje.
Om het pannenkoeken diner compleet te maken is er ook nog sinaasappelsap bij de Mitra gekocht.

Namens de klanten van de Voedselbank Zeewolde,
heel erg bedankt voor jullie donatie.

Categorieën
Non-Profit

Voedselbank. Voor wie?

Voor wie?
Iedere inwoner van Zeewolde kan zich aanmelden voor ondersteuning door de voedselbank. Deze hulp is tijdelijk en duurt in principe maximaal 3 jaar. Dit veronderstelt dus ook dat u bereid bent mee te werken aan het verbeteren van uw leefsituatie.

Schaamte, trots en onzekerheid zijn vaak reden om niet bij de voedselbank aan te kloppen. Begrijpelijk, maar niet nodig: het kan iedereen overkomen. De voedselbank is er voor alle inwoners van Zeewolde, Zij helpen u graag door een moeilijke periode heen. Juist in deze maanden: door het coronacrisis zien sommigen van ons van de een op de andere dag hun inkomen verdampen. Dan kan men op allerlei regelingen een beroep doen, ook op de Voedselbank Zeewolde.

Lees verder op de website van de voedselbank van Zeewolde

Categorieën
Non-Profit

De boodschappen van vrijdag 8 mei

De boodschappen voor het voedselpakket van vrijdag 8 mei zijn gedaan! In totaal zijn 40 pakketten aangevuld dankzij producten
van lokale ondernemers.

Bij Bakkerij Grootkarzijn is een assortiment lekkere broodjes gekocht. Witte, bruine, rozijnen en muesli, van alles wat!

Dit weekend is het Moederdag dus een extra voor de moeders
mag natuurlijk niet ontbreken.
Bij ZeePcreaties zijn zeepjes gekocht. Wit, roze en mint-groen.
heerlijk naar bloemen ruikend en in een mooi verpakking!

Namens de klanten van de Voedselbank Zeewolde,
heel erg bedankt voor jullie donatie.